Αναφορές Μ.Στρατάκη

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, κατέθεσε στη Βουλή για τους αρμόδιους Υπουργούς τις παρακάτω αναφορές:

– Το αίτημα των Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Ρόδου και Κέρκυρας σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης και έκδοσης άδειας κινηματογράφησης ταινιών από ξένες και ελληνικές εταιρείες παραγωγής σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και νησιά της Ελλάδας.
– Το αίτημα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) για τροποποίηση του Ν.3843/2010, ώστε τα ειδικά πρόστιμα διατήρησης των ημιυπαίθριων χώρων να μειωθούν κατά 60% όταν πρόκειται για κατοικίες που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες.
– Την επιστολή του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους, σχετικά με τον οικονομικό αποκλεισμό του Ιδρύματος.
– Το Υπόμνημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών κλάδου ΔΕ01 με 24 μήνες προϋπηρεσία και παιδαγωγική κατάρτιση ΑΣΠΑΙΤΕ σχετικά με το διορισμό τους.
– Τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιόριστων Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών για διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.
– Τέλος, την επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου αναφορικά με τη διευθέτηση θεμάτων ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων και ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας των ερευνητικών ιδρυμάτων.