Απαράδεκτα φαινόμενα βίας εξαιτίας ενός ακατανόητου φανατισμού

Αριθμός πρωτ: 22391
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/9/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτα φαινόμενα βίας εξαιτίας ενός ακατανόητου φανατισμού.

Ο τραγικός χαμός ενός 21χρονου νεαρού, ως αποτέλεσμα αιματηρής συμπλοκής μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στο Ηράκλειο, έχει κλονίσει την ελληνική κοινωνία και είναι καταδικαστέα πράξη από όλους μας.
Ο φανατισμός, δυστυχώς, ως σύνηθες φαινόμενο πλέον και η συνοδεύουσα αυτόν ωμή βία μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον αθλητισμό.
Η Πολιτεία, ύστερα και από τις πρόσφατες εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οφείλει να πάρει μέτρα για την ριζική καταπολέμηση των φαινομένων βίας, ακόμα και με πολύ αυστηρές αποφάσεις.
Επειδή, αυτού του είδους οι αιματηρές συμπλοκές που στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου παιδιού, είναι αδιανόητο να συμβαίνουν σε μία πολιτισμένη κοινωνία.
Επειδή, εξαιτίας τέτοιων γεγονότων, απομακρύνεται η νεολαία από τον αθλητισμό και τις αξίες που αυτός πρέπει να υπηρετεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ.Υπουργοί
Αν προτίθενται να προβούν, στη διακοπή των πρωταθλημάτων ή έστω στην κατάργηση των συνδέσμων οπαδών των ομάδων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα βίας και να επιβληθεί επιτέλους η έννομη τάξη στην κοινωνία προς όφελος του γνήσιου φίλαθλου κόσμου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ