Αποκατάσταση ζημιών του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Κόφινα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Αριθμός πρωτ: 15927
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση ζημιών του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Κόφινα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Οι εκτεταμένες ζημιές στον επαρχιακό δρόμο Καπετανιανά-Άγιος Ιωάννης του Δήμου Κόφινα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.
Η έντονη διάβρωση που έχει υποστεί ο δρόμος έχει σαν αποτέλεσμα την καθίζηση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία και τη δημιουργία επικίνδυνων λάκκων που σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις από το βουνό και τις απότομες στροφές αποτελεί παγίδα θανάτου για του διερχόμενους οδηγούς.
Επειδή πρόκειται για τους χωματόδρομους που οδηγούν από τα ορεινά τμήματα του Δήμου Κόφινα προς τη θάλασσα και παρουσιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Επειδή για το λόγο αυτό απαιτείται η οριστική αποκατάσταση του δρόμου και η ασφαλτόστρωσή του.
Επειδή όπως επισημαίνουν οι τοπικοί φορείς δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος για την πραγματοποίηση των έργων και για το λόγο αυτό ζητούν τη χρηματοδότηση του έργου από πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με προϋπολογισμό ύψους 60.000 ευρώ,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να εντάξουν άμεσα τη χρηματοδότηση του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καπετανιανά-Άγιος Ιωάννης στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης