Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη με θέμα: «Δραματική κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 Οκτωβρίου 2007

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη με θέμα: «Δραματική κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών».

Στην Ερώτηση του ο κ. Στρατάκης επισημαίνει την υπολειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών και την αδράνεια του Υπουργείου στην κάλυψη των κενών, τα οποία είναι αυξημένα σε σύγκριση με άλλες σχολικές χρονιές.

Ο κ. Στρατάκης κάνει λόγο για ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας που απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, που της στερεί τα απαραίτητα κονδύλια, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα πρωτοφανή έλλειψη συντονισμού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καλείται να απαντήσει αν προτίθεται να προβεί, και πότε, στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο νομό Ηρακλείου, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.