Καταγγελίες εργαζομένων Ολυμπιακών Αερογραμμών για μεθοδευμένη διάλυση και απαξίωσή της

Αριθμός πρωτ: 290
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ : Καταγγελίες εργαζομένων Ολυμπιακών Αερογραμμών για μεθοδευμένη διάλυση και απαξίωσή της.

Την μεθοδευμένη διάλυση της Ολυμπιακής και τη πρωτοφανή απαξίωσή της, λόγω της απώλειας επιβατών και εσόδων προς όφελος του ανταγωνισμού, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Γερμανία, με αφορμή την προειλημμένη απόφαση της Διοίκησης για απώλεια του βραδινού δρομολογίου των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στην Φρανκφούρτη.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για βαριά αμέλεια και για παράβαση καθήκοντος, υπογραμμίζοντας πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν περιζήτητο και ανταγωνιστικό και αυτή ήταν η βασική αιτία απώλειάς του, παραχωρώντας σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ανταγωνίστριες εταιρείες.
Επειδή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πολιτική της Κυβέρνησης και τα λάθη της Διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση 6.050 πτήσεων από τις αρχές του χρόνου μέχρι το τέλος Μαΐου, την απώλεια των επιβατών και κατά συνέπεια την απώλεια εσόδων.
Επειδή η ακύρωση πολλών πτήσεων οφείλεται στην πρωτοφανή έλλειψη αεροσκαφών από τον στόλο της εταιρείας, με συνέπεια μόνο τον Ιούλιο να ματαιώνονται 107 πτήσεις την εβδομάδα.
Επειδή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την ύπαρξη σχεδίου στο μέσον της θερινής περιόδου προκειμένου να διευκολυνθεί ο τεμαχισμός της και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στους ανταγωνιστές της,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποσοβηθούν οι αρνητικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί η νέα Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η οποία επιφέρει την απώλεια σημαντικών slots, επιβατών και εσόδων από την εταιρεία προς όφελος του ανταγωνισμού και με απώτερο στόχο την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης