Κατασκευή Νέου Πύργου Ελέγχου στο Αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»

Αριθμός πρωτ: 5378
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Κατασκευή Νέου Πύργου Ελέγχου στο Αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης».

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», ο Διοικητής της ΥΠΑ διαπίστωσε για άλλη μια φορά τα γνωστά και απαράδεκτα προβλήματα που υφίστανται στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας.
Ο κ. Διοικητής, ενώ δεσμεύτηκε για την υλοποίηση κάποιων μικρών αλλά απαραίτητων έργων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, απέφυγε να δεσμευθεί για τον προβληματικό πύργο ελέγχου που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του αεροδρομίου, αλλά και δεν δέχτηκε ούτε καν να τον επιθεωρήσει.
Ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων στην ΥΠΑ κάνει λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στον πύργο ελέγχου, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τρωκτικά καταστρέφουν τα καλώδια θέτοντας πολλές φορές εκτός λειτουργίας το ραντάρ.
Επειδή στην απάντηση της 3965/06-02-07 Ερώτησής μου αναφέρεται ότι η ΥΠΑ, στα πλαίσια της βέλτιστης απόδοσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, μεταξύ των άλλων έργων που εκτελεί είναι και ο νέος πύργος ελέγχου, προϋπολογισμού δαπάνης 2 εκ. ευρώ.
Επειδή, τόσο η ασαφής θέση του Διοικητή της ΥΠΑ στο θέμα κατασκευής του νέου πύργου ελέγχου, όσο και τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι μιλούν για υποσχέσεις δίχως έργα, προκαλούν ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Πότε προτίθεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου πύργου ελέγχου στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθούν .

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης