Πολύωρη αναμονή και αγανάκτηση πολιτών για την Έκδοση Ταυτότητας

Αριθμός πρωτ: 5379
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Πολύωρη αναμονή και αγανάκτηση πολιτών για την Έκδοση Ταυτότητας.

Οπλισμένοι με ιώβεια υπομονή πρέπει να είναι όσοι κάτοικοι του Ηρακλείου θελήσουν να προμηθευτούν καινούργιο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς στο αρμόδιο Τμήμα Έκδοσης Ταυτοτήτων της πόλης σημειώνεται αναμονή μέχρι και εφτά ώρες.
Το ολιγομελές προσωπικό που απαρτίζει το Τμήμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο πλήθος των περιπτώσεων και να εξυπηρετήσει τον κόσμο που συρρέει καθημερινά προκειμένου να καταθέσει τα δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας και ταυτόχρονα ο χώρος αναμονής των πολιτών είναι αδιαμόρφωτος, μικρός και ακατάλληλος, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός που δημιουργεί δικαιολογημένο εκνευρισμό μεταξύ των παρευρισκομένων. Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, δεν υπάρχει καμία οργάνωση της όλης διαδικασίας, γεγονός που έχει ως συνέπεια την επιδείνωση των συνθηκών αναμονής και τελικά τη μη εξυπηρέτησή τους.
Επειδή οι κάτοικοι του Ηρακλείου αναγκάζονται να προσέρχονται πάνω από μία φορά στο Τμήμα Έκδοσης Ταυτοτήτων και μετά από πολύωρη αναμονή και εκνευρισμό, τελικά να μην κατορθώνουν να υποβάλουν τα χαρτιά τους.
Επειδή με το υπάρχον προσωπικό που διαθέτει είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει το σύνολο των περιπτώσεων που συρρέουν καθημερινά,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθενται να στελεχώσει με επαρκές προσωπικό τα αρμόδια Τμήματα για την Έκδοση Ταυτοτήτων και σε ποιες περαιτέρω ενέργειες πρόκειται να προβεί, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες για να αποκτήσουν καινούργιο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης