Ταλαιπωρία καρκινοπαθών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 4297
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Ταλαιπωρία καρκινοπαθών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ.

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολύωρες αναμονές υφίστανται οι καρκινοπαθείς που παρακολουθούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων αφενός σε υλικοτεχνικές υποδομές και αφετέρου σε προσωπικό.
Οι ασθενείς που χρήζουν άμεσα θεραπευτικής αγωγής, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν πολλές ώρες προκειμένου να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες, αφού τα ραντεβού ξεπερνούν πολλές φορές τα 90 ημερησίως.
Επειδή το τμήμα Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ είναι το μόνο τμήμα σε νοσοκομείο που γίνονται αυτή τη στιγμή χημειοθεραπείες στην Κρήτη, ενώ διαθέτει μόνο ένα θάλαμο για θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο.
Επειδή η κατακόρυφη αύξηση των ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες τα τελευταία χρόνια επιβάλλει τη δημιουργία περαιτέρω κατάλληλων υποδομών στο ΠΑΓΝΗ, καθώς και προσλήψεις προσωπικού που θα τις στελεχώσουν.
Επειδή με την 784/16-10-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει την καθυστέρηση υποβολής των ασθενών σε χημειοθεραπείες που έχει παρατηρηθεί στο ΠΑΓΝΗ κάποιες φορές, λόγω και της έλλειψης των ειδικών φαρμάκων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ να μην ταλαιπωρούνται και να μην υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τις απάνθρωπες πολλές φορές συνθήκες που επικρατούν στο τμήμα Ογκολογίας, εξαιτίας της έλλειψης τόσο υλικοτεχνικών υποδομών όσο και προσωπικού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ