Πληρωμή Γεωτεχνικών που εκπόνησαν μελέτη για εκτατική κτηνοτροφία στην Κρήτη

Αριθμός πρωτ: 4296
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Πληρωμή Γεωτεχνικών που εκπόνησαν μελέτη για εκτατική κτηνοτροφία στην Κρήτη.

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι 50 γεωτεχνικοί που εκπόνησαν τη μελέτη για την εκτατική κτηνοτροφία στην Κρήτη, παρά το ότι αυτή δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, όπως επεσήμανα και με την 4037/8-01-08 Ερώτησή μου, σε βάρος τόσο των κτηνοτρόφων όσο και του περιβάλλοντος.
Η ερευνητική ομάδα εργάστηκε σκληρά και με ζήλο προκειμένου να συγκεντρώσει τα στοιχεία από 22 Δήμους σε όλη την Κρήτη, κοστολογώντας με χαμηλό ποσό την πολύ αξιόλογη μελέτη για τη διάσωση της κτηνοτροφίας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Επειδή η παρατεταμένη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων απαξιώνει, σύμφωνα με τους ίδιους, το ρόλο του γεωτεχνικού.
Επειδή ανάλογο πρόβλημα είχε παρατηρηθεί και με την πληρωμή των αξιολογητών Σχεδίων Βελτίωσης Νέων Αγροτών έτους 2005, θέμα που είχα θέσει με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, όπου το Δημόσιο, ως κακοπληρωτής, αφού έκανε τη δουλειά του, καθυστερούσε για χρόνια να καταβάλει τα δεδουλευμένα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να δώσουν τις αναγκαίες εντολές ώστε να καταβληθούν στους 50 γεωτεχνικούς που εκπόνησαν τη μελέτη για την εκτατική κτηνοτροφία στην Κρήτη το σύνολο του ποσού που τους οφείλεται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ