Τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ ζητά το ΒΕΑ

Αριθμός πρωτ: 18918
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ ζητά το ΒΕΑ.

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ), κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση για την ευνοϊκή ρύθμιση των καθυστερούμενων εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, εξαιτίας της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης και τις οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει.
Όπως επισημαίνεται από τους εκπροσώπους του ΒΕΑ, η ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ είναι επιβεβλημένη και ζητά από την Κυβέρνηση να εφαρμοστεί το πλαίσιο που ισχύει για το ΙΚΑ.
Επειδή η επικρατούσα αρνητική οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος επιχειρήσεων και επιτηδευματιών σε αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού τους φορέα (ΟΑΕΕ).
Επειδή η κυβέρνηση με τις επιλογές της διαμορφώνει αρνητικό κλίμα για την είσπραξη των εισφορών και άνιση μεταχείριση στους υπόχρεους εισφορών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Αν προτίθενται και πότε διαμορφώσουν μόνιμο και ενιαίο πλαίσιο πληρωμής των εισφορών για όλα τα ταμεία ώστε να μην διαμορφώνεται κλίμα εισφοροαποφυγής.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης