Αναλγησία του ΟΓΑ απέναντι σε καθολικά ανάπηρο

Αριθμός πρωτ: 1649
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Αναλγησία του ΟΓΑ απέναντι σε καθολικά ανάπηρο

Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για εξανθρωπισμό των σχέσεων των αναπήρων με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ένα νέο περιστατικό αναδεικνύει ότι η «νέα διακυβέρνηση» μόνο νέες ταλαιπωρίες και προβλήματα δημιουργεί.
Η περίπτωση του 70χρονου ασθενούς συνταξιούχου αναπηρίας από το νομό Ηρακλείου, του οποίου αφαιρέθηκαν και τα δύο πόδια εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη, αποδεικνύει ποια είναι η πραγματική βούληση της Κυβέρνησης, που στόχο έχει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Ο εν λόγω ασθενής, παρά το ότι πέρασε από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και πήρε όπως ήταν φυσικό, ποσοστό αναπηρίας 100%, παραπέμπεται σε Δευτεροβάθμια Επιτροπή, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρηθεί, γιατί δυστυχώς και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει τα πόδια του.
Η δέσμευση της διοίκησης του ΟΓΑ για ανάκληση της παραπομπής, όταν της τέθηκε υπ’ όψιν το θέμα, ακυρώθηκε γιατί υπαναχώρησε προς δόξαν της γραφειοκρατίας, αλλά και για να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία του ανίκανου να κινηθεί 70χρονου ασθενούς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν, ώστε η συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και άλλες που ασφαλώς θα υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν υπεύθυνα μεν αλλά χωρίς την αναλγησία της πολιτείας, και για να σταματήσει η ταλαιπωρία ασθενών καθολικά αναπήρων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης