“Ασφαλιστική κάλυψη ζημιών από δάκο”. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αριθμός πρωτ: 13630
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστική κάλυψη ζημιών από δάκο.

Με υπεκφυγές η απάντηση στην Ερώτησή μου 13409/02-08-2006, αλλά και στο συνημμένο έγγραφο του ΕΛΓΑ, επιδιώκουν να αποσείσουν τις ευθύνες του Υπουργείου από τη μη έγκαιρη έγκριση για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Είναι γεγονός ότι η έγκριση και η κατανομή θέσεων έγινε αρχές Ιουνίου, όταν είναι γνωστό ότι η διαδικασία αλλά και η πρόσληψη έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου για να γίνει κατορθωτό να αποτραπούν οι πρώιμες προσβολές του εντόμου.
Σ’ αυτή την παράλειψη και στο σχετικό ερώτημά μου δεν δίνεται καμία απάντηση, ενώ είναι η κύρια αιτία της προξενηθείσας καταστροφής από την πρώιμη προσβολή του δάκου.
Επειδή το θέμα αυτό είναι τεράστιας σημασίας για όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα γι’ αυτές που έχουν κατ’ αποκλειστικότητα ελαιοκαλλιέργεια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να αναγνωρίσει τις ευθύνες του Υπουργείου και να δώσει εντολή να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που ζημιώθηκαν, από τα ΠΣΕΑ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης