Δημιουργία Συμβουλίου Κρίσης και Επιλογής Ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) στην Περιφέρεια Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 3504
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Συμβουλίου Κρίσης και Επιλογής Ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στάσιμη και χωρίς καμία δομική παρέμβαση χαρακτηρίζει την κατάσταση στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου. Φλέγοντα ζητήματα του ΕΣΥ εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ σύμφωνα με τους αιρετούς εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου του νομού, η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της ουδετερότητας στο χώρο της υγείας.
Επειδή χαρακτηριστική είναι η επιλογή του Υπουργείου στο θέμα του ωραρίου – εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών να μεταθέτει απλώς την επίλυσή του μελλοντικά, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισής του κατόπιν διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επειδή μείζονος σημασίας για τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και πάγιο αίτημα, το οποίο επίσης δεν έχει μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί από την Κυβέρνηση, είναι η δημιουργία Συμβουλίου Κρίσης και Επιλογής Ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) στην Περιφέρεια Κρήτης, αφού οι κρίσεις των επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ πρέπει να γίνονται και με επιστημονικά κριτήρια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα, και πότε, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τη δημιουργία ΣΚΕΙΟΠΝΙ στην περιφέρεια της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης