Εξέταση αιτημάτων αναθεώρησης και τροποποίησης των δικαιωμάτων των παραγωγών. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αριθμός πρωτ: 13683
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Εξέταση αιτημάτων αναθεώρησης και τροποποίησης των δικαιωμάτων των παραγωγών.

Παρά το ότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα, πλέον των δύο μηνών, από την υποβολή των σχετικών αιτημάτων από πολλούς παραγωγούς τα οποία αφορούν τα δικαιώματά τους για οικονομική ενίσχυση, δεν έχει υπάρξει ακόμα κανένα αποτέλεσμα ούτε σχετική ενημέρωση των παραγωγών.
Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία κυρίως στους ελαιοπαραγωγούς, γιατί κανείς από όσους έχουν αδικηθεί δεν γνωρίζει αν δικαιωθεί ή όχι, αφού πολλές από τις αρχικές ενστάσεις απορρίφθηκαν κατ’ αρχήν συλλήβδην και άλλες εκκρεμούν ανεξέταστες.
Επειδή όσο περνάει ο καιρός η αγωνία των παραγωγών επιτείνεται αλλά και από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας δικαιωμάτων αφού μεγάλο μέρος αυτών δεν οριστικοποιήθηκε.
Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία ότι τα αδιάθετα δικαιώματα θα κατανεμηθούν με αδιευκρίνιστα κριτήρια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνει η εξέταση των ενστάσεων και ποια κριτήρια θα ληφθούν υπ’ όψη κατά την εξέτασή τους.
2) Τι πρόκειται να γίνει με τα δικαιώματα της επιδότησης ελαιολάδου που δεν έχουν διατεθεί και πώς θα κατανεμηθεί το εθνικό απόθεμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)