Έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης

Αριθμός πρωτ: 2608
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, κάνει πιο έντονη την παρουσία του ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης αυξάνονται.
Μάλιστα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, όχι μόνο έχει ελλείψεις σε επαρκές προσωπικό ώστε να εφαρμόσει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση του κοινού αλλά και την αντιμετώπιση του ιού, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής καμία σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας όσον αφορά τη νέα γρίπη.
Επίσης, ενώ η μία σχολίατρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και 2 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να αναπληρωθεί το κενό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανησυχία για τη δημόσια υγεία στα σχολεία ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς.
Επειδή, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, όπως και του νομού Ηρακλείου, ζητούν χρηματοδότηση ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου αλλά και τις Ν.Α. όλης της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επαρκώς η νέα γρίπη.
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να προσληφθεί σχολίατρος στην κενή θέση που υπάρχει στη Ν.Α. Ηρακλείου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης