Έλλειψη των αναγκαιούντων γραφείων για τους σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αριθμός πρωτ: 3426
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη των αναγκαιούντων γραφείων για τους σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρνητικά σχόλια είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης για τους σχολικούς συμβούλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου.
Όπως επισημαίνεται, οι σχολικοί σύμβουλοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται από τα σπίτια τους ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, αφού στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν μόλις 3 γραφεία, ενώ οι σχολικοί σύμβουλοι του νομού είναι 12.
Επειδή το πρόβλημα της έλλειψης γραφείων ήταν ιδιαίτερα έντονο την περισυνή χρονιά αφού οι σχολικοί σύμβουλοι ήταν αναγκασμένοι να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους ακόμα και σε καφετέριες.
Επειδή οι καταστάσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη σωστότερη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης επαρκούς χώρου για τη στέγαση των σχολικών συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, ώστε να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης