Αιτήματα και κινητοποιήσεις εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 13043
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα και κινητοποιήσεις εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διεκδικώντας λύσεις στα χρόνια ζητήματα που πλήττουν τη δημόσια υγεία και οι οποίες θα σημάνουν το τέλος της ταλαιπωρίας τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών.
Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από τις δραματικές ελλείψεις ιατρικού, νοσοκομειακού και διοικητικού προσωπικού. Επίσης διεκδικούν, αφενός την καταβολή των απλήρωτων υπερωριών τους, και αφετέρου την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Σε επίσχεση εργασίας ωστόσο προχωρούν και οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, διεκδικώντας με τους υπόλοιπους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού, τα ποσά που αντιστοιχούν στις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Μαρτίου – Απριλίου.
Επειδή από τις κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου αναμένεται να προκύψουν εκ νέου πολλαπλά προβλήματα, τις συνέπειες των οποίων θα υποστούν για μία ακόμη φορά οι ασθενείς.
Επειδή εξαιτίας της προηγούμενης επίσχεσης εργασίας μόνο στο ΠΑΓΝΗ είχαν ματαιωθεί 6 χιλιάδες τακτικά ιατρεία και περίπου 500 χειρουργεία, πολλά εξ αυτών ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Εάν προτίθεται να κάνει δεκτά τα χρόνια αιτήματα των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ που αφορούν στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή των απλήρωτων υπερωριών τους και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
2) Εάν προτίθεται να δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να καταβληθούν άμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στις εφημερίες Μαρτίου – Απριλίου από τα αποθεματικά του Νοσοκομείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης