Ανησυχία για επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας

Αριθμός πρωτ: 5155
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Ανησυχία για επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Έντονη ανησυχία στις τάξεις των Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας έχει προκαλέσει η φημολογία περί επικείμενων αλλαγών στο Στρατιωτικό Μισθολόγιο και αλλοίωση του ήδη εξαγγελθέντος και χρονίζοντος μισθολογίου για δημοσιονομικούς λόγους.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μελετά δύο Σχέδια Νομοθετικών Διαταγμάτων με αντικείμενο το Νέο Στρατιωτικό Νομοσχέδιο αντί ενός ενιαίου. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προβλέπεται η αποσύνδεση του μισθολογίου Απόστρατων αξιωματικών από αυτό των ένστολων εν ενεργεία Αξιωματικών.
Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Παράρτημα Ηρακλείου κάνει λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων του Πρωθυπουργού και διάπραξη αδικίας εις βάρος τους.
Επειδή οι Απόστρατοι δε είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν ούτε αποσυνδέσεις μισθολογίων ούτε αλλοιώσεις των Πρωθυπουργικών δεσμεύσεων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να προβούν σε αλλαγές στο ήδη εξαγγελθέν ενιαίο Στρατιωτικό Μισθολόγιο και ιδιαίτερα αν πρόκειται να αποσυνδεθεί το μισθολόγιο των Απόστρατων Αξιωματικών από αυτό των εν ενεργεία Αξιωματικών, γεγονός που θα τους ζημιώσει οικονομικά και στο οποίο αντιτίθενται όλοι οι απόστρατοι αξιωματικοί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης