Αντίθεση πολιτών και εμπόρων στο κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ στη λεωφόρο Χρυσοστόμου

Αριθμός πρωτ: 7787
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αντίθεση πολιτών και εμπόρων στο κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ στη λεωφόρο Χρυσοστόμου.

Τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών και των εμπόρων έχει προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΗ να κλείσει το μοναδικό κεντρικό της κατάστημα στην πόλη του Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, το οποίο εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.
Αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή της ΔΕΗ Ηρακλείου, οι καταναλωτές για την πληρωμή των λογαριασμών τους θα ταλαιπωρούνται αφάνταστα αφού θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κατάστημα της Επιχείρησης στο Τσαλικάκι του Δήμου Γαζίου, επιβαρύνοντας, συν τοις άλλοις, τα σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη και αντιπροτείνει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, λόγω του μεγέθους της πόλης, τη δημιουργία και άλλων υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Επειδή οι δημότες διαμαρτύρονται καθώς υφίστανται τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι υπηρεσίες της οποίας όμως δεν βελτιώνονται, αντιθέτως, συνεχώς υποβαθμίζονται.
Επειδή η μετάβαση στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι του Δήμου Γαζίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες συνεπάγεται, πέρα από την ταλαιπωρία και το έξτρα κόστος, και την αναβολή των επαγγελματικών δραστηριοτήτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο του μοναδικού κεντρικού καταστήματος της ΔΕΗ στην πόλη του Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, το οποίο εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ