Αποκλεισμός της ΓΕΣΑΣΕ από την Επιτροπή παρακολούθησης του ΚΠΣ

Αριθμός πρωτ: 11840
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός της ΓΕΣΑΣΕ από την Επιτροπή παρακολούθησης του ΚΠΣ.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ), πριν από λίγο καιρό εκφράζονταν η έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη απόφαση αποκλεισμού τους από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΚΠΣ.
Επειδή όπως επεσήμαιναν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της ΓΕΣΑΣΕ, ενώ είχαν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του 3ου και 4ου ΚΠΣ, το μόνο που έγινε ήταν η εξαίρεσή τους από την επιτροπή.
Επειδή η εξαίρεση, μιας από τις κορυφαίες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΚΠΣ δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην κατανομή και διάθεση των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α.
Επειδή στην 8954/29-10-08 Ερώτησή μου για το ίδιο ζήτημα , δεν έχω λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να επαναφέρει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΚΠΣ την Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ), η οποία και απ’ αυτή τη θέση θα συμβάλλει στην προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών της χώρας μας αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης