Ασφαλτόστρωση του δρόμου Βασιλική – Κρότος του Δήμου Γόρτυνας

Αριθμός πρωτ: 14994
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ασφαλτόστρωση του δρόμου Βασιλική – Κρότος του Δήμου Γόρτυνας.

Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει του οικισμούς Βασιλική – Κρότος του Δήμου Γόρτυνας, που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι χωματόδρομος.
Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής είναι διάχυτη αφού ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο μοναδικός που οδηγεί από την ενδοχώρα του Δήμου προς τη θάλασσα και φτάνει μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο του Λέντα.
Επειδή ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που διανύει το δρόμο Βασιλική – Κρότος είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα εκτός από την ταλαιπωρία που υφίστανται, αντιμετωπίζουν και την επικινδυνότητα του δρόμου.
Επειδή τον συγκεκριμένο δρόμο είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν και οι επαγγελματίες οδηγοί με φορτηγά αυτοκίνητα.
Επειδή η εύκολη πρόσβαση στην περιοχή θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξή της αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
Επειδή στην απάντηση του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στην Ερώτησή μου 3173/11-12-07 σχετικά με το θέμα, αποποιείται των ευθυνών του αναφέροντας ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να διαθέσει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου τα κονδύλια που απαιτούνται ούτως ώστε να αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Βασιλική – Κρότος του Δήμου Γόρτυνας το συντομότερο δυνατό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης