Δήλωση βουλευτών ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου με αφορμή τα εγκαίνια του δρόμου Σίβα – Αγ. Βαρβάρα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ηράκλειο 16-05-07

Οι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου με αφορμή τη σημερινή φιέστα για τα εγκαίνια του δρόμου Σίβα – Αγ. Βαρβάρα δήλωσαν τα παρακάτω:

Βαδίζουμε στον τέταρτο χρόνο της Κυβέρνησης Καραμανλή και οι πολίτες βιώνουν όλο και πιο έντονα τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που υπέστησαν ποτέ, με εντονότερες τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Ενώ προεκλογικά υποσχέθηκαν τα πάντα, μετεκλογικά η αδιαφορία για τα προβλήματα του τόπου και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού για το αύριο έχουν αντικατασταθεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα και φιέστες.
Χθες, ο κ. Περιφερειάρχης και οι κομματικοί σύμβουλοί του, συνεπείς με την κομματική τους γραμμή, διοργάνωσαν μια ακόμη φιέστα για να οικειοποιηθούν το έργο Σίβα-Βενεράτο-Αυγενική- Αγ. Βαρβάρα.
Ξέχασαν όμως να μας πουν γιατί τρία χρόνια τώρα ″φύλαγαν″ το έργο, που ουσιαστικά άλλοι προγραμμάτισαν και εκτέλεσαν, για να το εγκαινιάσουν το Μάιο του 2007 ενώ προβλεπόταν από τη σύμβαση να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία.
Ξέχασαν επίσης να πουν στους Ηρακλειώτες ότι:
Α) Το τμήμα Αυγενική – Αγ.Βαρβάρα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης την 06/09/2001
• Η απόφαση διάθεσης πίστωσης (4.000.000.000 δρχ) εκδόθηκε την 22/10/2001
• Η δημοπρασία έγινε την 19/12/2001
• Μέχρι το έτος 2004 είχαν απορροφηθεί όλα τα ποσά και το έργο ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί

και

Β) το τμήμα Σίβα – Βενεράτο – Αυγενική εντάχθηκε στο ΠΕΠ την 22/10/2001
• Η απόφαση διάθεσης πίστωσης (3.200.000.000 δρχ.) εκδόθηκε την 16/07/2003
• Η δημοπράτηση του έργου έγινε την 28/01/2004 και εντός του 2004 ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί.

Βέβαια ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η φιέστα από την αποκάλυψη της αλήθειας, απέφυγε επιμελώς να καλέσει στα εγκαίνια αυτά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού.
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της στην Κρήτη έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν τους Ηρακλειώτες για το ποιος προγραμμάτισε και εκτέλεσε το έργο αυτό που είχαν επιμελώς κρυμμένο και κυρίως να λιγοστέψουν τις φιέστες για έργα που άλλοι εκτέλεσαν, αφού τρία χρόνια και πλέον που είναι στην εξουσία δεν έκαναν τίποτα που να μπορούν να παρουσιάσουν, ενώ αντίθετα έκρυβαν τα εκτελεσμένα και έκαναν ότι μπορούσαν για να κωλυσιεργήσουν τα ήδη εκτελούμενα έργα.

Οι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Βασίλης Κεγκέρογλου
Στέλιος Ματζαπετάκης
Γιάννης Σκουλάς
Μανόλης Στρατάκης
Μάνος Φραγκιαδουλάκης