Διαμαρτυρία ΑΣΠΕ για την μη κάλυψη του ποσοστού των ειδικών κατηγοριών σε θέσεις του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Αριθμός πρωτ: 3116
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
3) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία ΑΣΠΕ για την μη κάλυψη του ποσοστού των ειδικών κατηγοριών σε θέσεις του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) δεν εφαρμόζεται ο Ν.3260/2004 που αφορά την κάλυψη από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, του 20% των προκηρυσσόμενων θέσεων σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατά φορέα και κλάδο.
Επειδή σε πρόσφατη προκήρυξη του ΙΚΑ, δεν προβλέφθηκαν καθόλου τα ποσοστά των θέσεων που αφορούν ειδικές κατηγορίες πολιτών, και οι πολύτεκνοι είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Επειδή, με τη μη εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, αδικούνται κατάφορα οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι αλλά και οι άλλες κοινωνικές ομάδες τις οποίες αφορά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Αν προτίθενται να αποκαταστήσουν τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί και να δώσουν τις αναγκαίες εντολές για την εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου από το Δημόσιο και το σύνολο των φορέων του.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης