Δρόμος Καστελλιανά – Φιλίπποι – Τσούτσουρας Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3172
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Δρόμος Καστελλιανά – Φιλίπποι – Τσούτσουρας Νομού Ηρακλείου.

Ο Τσούτσουρας αποτελεί ένα από τα πλέον πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της νότιας Κρήτης πίσω από τα Αστερούσια Όρη με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι ιδιαίτερα δυσχερής.
Όμως η νέα χάραξη του δρόμου που έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια από τα Καστελλιανά δια μέσω του οικισμού Φιλίπποι του Δήμου Αρκαλοχωρίου αν και είχε προχωρήσει αρκετά στη συνέχεια σταμάτησε εξαιτίας διαφόρων εμποδίων τα οποία όμως σήμερα έχουν ξεπεραστεί.
Επειδή η νέα αυτή χάραξη για να ολοκληρωθεί απαιτεί νέα διάνοιξη σε πολύ λίγα χιλιόμετρα ενώ είναι γνωστό ότι θα συντομεύσει τουλάχιστον κατά τέσσερα χιλιόμετρα τη συνολική διαδρομή και μάλιστα από ασφαλές μέρος αφού αποφεύγεται η άνοδος και η κάθοδος στο βουνό και περιορίζεται αποτελεσματικά η επικινδυνότητα της πρόσβασης.
Επειδή ο νέος αυτός δρόμος θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή και επιπλέον θα εξυπηρετήσει την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα νοτιοανατολικά παράλια του Νομού Ηρακλείου.
Επειδή η περιοχή κρίνεται κατάλληλη για την ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού λόγω του πολύ ήπιου κλίματος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διάνοιξη του σύντομου και ασφαλούς αυτού δρόμου προς τον Τσούτσουρα, ο οποίος θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραπέρα ανάπτυξή της Νότιας Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΧΩΔΕ