Ενίσχυση της αστυνομίας στην Κρήτη με εξειδικευμένο προσωπικό

Αριθμός πρωτ: 25
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση της αστυνομίας στην Κρήτη με εξειδικευμένο προσωπικό .

Με την 16848/27-03-09 ερώτησή μου είχα επισημάνει τις ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που μετά το τελευταίο τραγικό γεγονός της απαγωγής και δολοφονίας τοπικού επιχειρηματία πριν λίγες μέρες αναδεικνύονται ξανά με τρόπο θλιβερό. Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν ένα όλο και διευρυνόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες της Κρήτης αφού βλέπουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών φορέων η αστυνομία του νησιού δεν έχει στελεχωθεί με αξιωματικούς εξειδικευμένους σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολα περιστατικά όπως αυτό της διαπραγμάτευσης σε απαγωγή.
Επειδή στη Κρήτη η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος και η ύπαρξη αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες αλλά και στους τουρίστες, που δημιουργούν οι ελλείψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπως είναι φυσικό, προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην οργάνωση της αστυνομίας στην Κρήτη και παρά τα μέτρα που περιγράφει η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μου, αυτά δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:

Εάν προτίθεται να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνομίας στην Κρήτη τόσο με την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί όσο και με εξειδικευμένα στελέχη για τη διαχείριση σύνθετων υποθέσεων προκειμένου να εδραιωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του νησιού και ταυτόχρονα να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης