Επίκαιρη Ερώτηση: Έργα ταλαιπωρίας , ατελείωτα και με πληθώρα κακοτεχνιών

Αριθμός πρωτ: 225
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/12/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: Έργα ταλαιπωρίας , ατελείωτα και με πληθώρα κακοτεχνιών.

Κάθε μέρα που περνά γίνονται ακόμη πιο φανερά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από ημιτελή και γεμάτα κακοτεχνίες έργα της Νέας Δημοκρατίας. Τα παραδείγματα είναι πολλά και οι επιπτώσεις ακόμα περισσότερες.
Ενδεικτικά στο τμήμα Αρκαλοχώρι – Μάρθα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου – Βιάννου πέρα από το ότι έχουν κοπεί στα δύο ολόκληρες αγροτικές περιοχές με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των κατοίκων στις περιουσίες τους και να ελλοχεύει καθημερινά ο κίνδυνος δυστυχημάτων από τη παράνομη κάθετη προσπέλαση του δρόμου, όλα τα νερά του δρόμου δεν έχουν οδηγηθεί σε ρυάκια και ποταμούς, που αποτελούν τους φυσικούς αποδέκτες, αλλά στους καλλιεργημένους αγρούς και τους αγροτικούς δρόμους με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανεξάρτητα αν οι φορείς των έργων ήταν η Περιφέρεια ή οι διάφορες ΕΥΔΕ, με αποτέλεσμα να υπηρετούνται άλλου είδους σκοπιμότητες.
Σωρεία καταγγελιών γραπτών και προφορικών γίνονται σε καθημερινή βάση για το σύνολο σχεδόν των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κύριος Υπουργός:

Αν προτίθεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου ώστε να αποκατασταθούν οι ατέλειες αλλά και να υποστούν οι υπεύθυνοι τις συνέπειες των παραλείψεών τους

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης