Καταγγελίες της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Αριθμός πρωτ: 9748
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Την απογοήτευση και την διάψευση των προσδοκιών τους για ορθολογική αναδιοργάνωση του δημοσίου, βάσει των αρχών της νομιμότητας και της αξιοκρατίας, εξέφρασαν με ψήφισμά τους τα μέλη της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Μεταξύ άλλων η Ένωση κάνει λόγο για πλήθος περιπτώσεων αναξιοκρατικών προσλήψεων από την Κυβέρνηση, η οποία απαξιώνει θεσμούς όπως το ΑΣΕΠ και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και για τελματωμένη λειτουργία του Δημοσίου με υπαλλήλους μετρίων ή ανύπαρκτων προσόντων.
Επειδή χαρακτηριστικό παράδειγμα πελατειακών προσλήψεων, σύμφωνα με το ψήφισμα της Ένωσης, είναι η πρόσληψη διευθυντικών στελεχών από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά παράβαση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας.
Επειδή οι Απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο εναντίον αυτών των εξελίξεων προκειμένου, όπως αναφέρουν, να σταματήσει ο κατήφορος και η απαξίωση του Δημοσίου.
Επειδή η προηγούμενη Ερώτηση 7186/23-4-07 με το ίδιο θέμα δεν απαντήθηκε,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να λάβουν υπ’ όψιν τις καταγγελίες της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις προσλήψεων διευθυντικών στελεχών από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης