ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

Νέοι φόροι στους πολλούς και συγκάλυψη της κυβερνητικής εξαπάτησης

του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη
Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ηρακλείου

Το φορολογικό Νομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί μνημείο επικοινωνιακής συγκάλυψης αλλά και αποδεικνύει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι δήθεν δεν θα πρόσθετε κανένα νέο φόρο.
Το ετήσιο τέλος ακίνητης περιουσίας με το οποίο επιδιώκεται η είσπραξη από τους Έλληνες πολίτες, σχεδόν 1 δις ευρώ κάθε χρόνο με την ταυτόχρονη κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επιβεβαιώνει την ταξική αντίληψη που διακατέχει την συντηρητική παράταξη στη χώρα μας αλλά και την αποτυχία της φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Το πρόσχημα που επικαλείται ότι καταργεί τον εφάπαξ φόρο της γονικής παροχής και τον φόρο κληρονομιάς γιατί δήθεν δεν απέδωσε επειδή οι εισπράξεις δεν υπερέβαιναν τα 100 εκατ. ευρώ, είναι για να χρυσωθεί το χάπι να πληρώσουν οι πολλοί από το υστέρημά τους αυτά που θα έπρεπε να πληρώνουν οι λίγοι από τα περισσεύματα που διαθέτουν.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν περιόρισε τη σπατάλη παρά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις για εξοικονόμηση των 10 δις ευρώ όπως διατυμπάνιζε, αλλά αντίθετα αύξησε το κόστος λειτουργίας του κράτους με τις ρουσφετολογικές επιλογές της και την επέκταση του κράτους με πάνω από 200 νέες υπηρεσίες στη θέση του λιγότερου κράτους που ευαγγελιζόταν και κυρίως άλλαξε τη σχέση άμεσων προς τους έμμεσους φόρους, σε βάρος των πολλών.
Επιπλέον την αδυναμία της Κυβέρνησης να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο των καυσίμων και τη φοροδιαφυγή των 4 δις ευρ, όπως σχετικές μελέτες αναφέρουν, θα την πληρώσουν οι αγρότες της χώρας μας οι οποίοι αντί να πάρουν πίσω το σύνολο του ειδικού φόρου κατανάλωσης που πληρώνουν για το πετρέλαιο που καταναλώνουν και το οποίο υπερβαίνει τα 500 εκατ. λίτρα, θα πάρουν αν και όταν θα πάρουν, μόνο για τα 300 εκατ. λίτρα και μάλιστα με ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σύστημα.
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Ν.Δ. για δήθεν κατάργηση φόρων και τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη για λόγους προπαγάνδας, δεν μπορούν να καλύψουν την κυβερνητική εξαπάτηση γιατί οι νοικοκυραίοι για τους οποίους δήθεν κόπτεται η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής, βιώνουν την μείωση του εισοδήματός τους αλλά και οι νεόπτωχοι αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, όπως αυξάνουν και τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών και πολύ λίγων κατά κανόνα πολυεθνικών, επιχειρήσεων.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να αντιληφθεί ότι η στήριξη μόνο των μεγάλων συμφερόντων με τις στοχευόμενες πολιτικές που εφαρμόζει και η ταυτόχρονη φιλολαϊκή φρασεολογία αργά ή γρήγορα γίνονται αντιληπτές ακόμη και από αυτούς που για διάφορους λόγους προσωρινά εθελοτυφλούν ή δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην πράξη και ποιους υπηρετεί το κυβερνητικό κόμμα.