Ομιλία Μανόλη Στρατάκη για το σχέδιο νόμου του Υπ.Οικονομίας: «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας χθές (4/6/08) στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου θα έπρεπε να περιέχει και τη φράση «…και μείωση πραγματικών εισοδημάτων ασφαλισμένων του δημοσίου», γιατί στην πράξη αυτό κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε, ότι ο ήδη καλπάζων πληθωρισμός που έχει φτάσει το 5%, η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, είναι φαινόμενα που στην ουσία εξαφανίζουν το εισόδημα των ασφαλισμένων του δημοσίου, αλλά και όλων γενικότερα των Ελλήνων.

Στην ουσία, λοιπόν, δεν υπάρχουν ουσιαστικές αυξήσεις αλλά ταυτόχρονα, αυξάνονται οι δημόσιες δαπάνες και οι σπατάλες και το κράτος «πολλαπλασιάζεται», ενώ η Νέα Δημοκρατία μιλούσε προεκλογικά για λιγότερο κράτος.

Ο κ.Στρατάκης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μια αδικαιολόγητη ανισοκατανομή των επιδομάτων εξομάλυνσης, ενώ με το άρθρο 6, αφαιρείται το επίδομα των υπαλλήλων στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες, που μέχρι την 1/1/2008 είχαν το δικαίωμα να το πάρουν.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση των καθηγητών, οι οποίοι ενώ υπηρετούν σε ακρότατα σημεία της ελληνικής περιφέρειας, δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, ενώ για άλλους υπαλλήλους προβλέπεται επίδομα μετεγκατάστασης.

«Αυτή την πολιτική ακολουθείτε και δυστυχώς είναι μια πολιτική που δεν οδηγεί σε αποτελέσματα ισορροπίας. Οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που ενδεχομένως θα έπρεπε να επιδιώκουμε. Και βέβαια μέσα από εκεί διαμορφώνει μια λογική που είναι λογική προς την αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που θα θέλαμε να είναι», κατέληξε ο κ.Στρατάκης.