Περιφερειακός δρόμος Τυμπακίου νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 16643
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Περιφερειακός δρόμος Τυμπακίου νομού Ηρακλείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυμπακίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, επεσήμανε ομόφωνα την ανάγκη διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου Τυμπακίου, ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο.
Όπως τονίστηκε, εάν δεν υπάρχουν ενστάσεις, υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα εξάμηνο θα γίνει η πρώτη διάνοιξη, εφόσον βέβαια διατεθούν και οι αναγκαίες πιστώσεις για αποζημιώσεις.
Επειδή, ο περιφερειακός δρόμος του Τυμπακίου, θα αποτελέσει ανάσα για την πόλη, αφού θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο κεντρικός δρόμος, που περνά μέσα από το Τυμπάκι και στον οποίο πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα, λόγω της στενότητάς του αλλά και του αυξημένου αριθμού αυτοκινήτων που διέρχονται απ’αυτόν καθημερινά.
Επειδή ο περιφερειακός δρόμος θα βοηθήσει τους κατοίκους του Τυμπακίου να έχουν άμεση πρόσβαση στα σπίτια τους, χωρίς να περνούν από το κέντρο και αποτελεί εκ των πραγμάτων τμήμα του νότιου οδικού άξονα της Κρήτης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί
Εάν προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος Τυμπακίου, όπως ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, αλλά και για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής εντός του οικισμού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης