Προβλήματα Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Αριθμός πρωτ: 5255
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Στα προβλήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου αναφέρονται οι φοιτητές του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού με σχετική ανακοίνωσή τους.
Επειδή κάθε νέος φοιτητής καταβάλλει 700 Ευρώ για κάθε θεματική ενότητα και για την απόκτηση του πτυχίου του απαιτείται η παρακολούθηση 12 θεματικών ενοτήτων.
Επειδή οι φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου το οποίο παρέχει εξαιρετικής ποιότητας σπουδές δεν πρέπει να σηκώνουν όλο το βάρος του κόστους λειτουργίας του ΕΑΠ αφού το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει καθορισμένους και σημαντικότατους άλλους πόρους.
Επειδή η καλή ποιότητα των σπουδών οφείλεται κυρίως στην καλή συνεργασία των διδασκόντων και των φοιτητών αλλά η προσπάθεια αυτή δεν ενισχύεται από τους διορισμένους διαχειριστές της διοίκησης του ΕΑΠ και λόγω της έλλειψης διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού αναστέλλεται η σύσταση Πρυτανείας του,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες για ουσιαστικές οικονομικές διευκολύνσεις ή απαλλαγές από την καταβολή των διδάκτρων των φοιτητών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς και στη διευκόλυνση της ανεξάρτητης λειτουργίας του με τη σύσταση Πρυτανείας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης