Προβλήματα στέγασης για το 46ο Δημοτικό Σχολείο και 57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 952
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στέγασης για το 46ο Δημοτικό Σχολείο και 57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Έντονο πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζουν το 46ο Δημοτικό Σχολείο και το 57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.
Τα σχολεία βρίσκονται σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου και το υπάρχον κτήριο κρίνεται πλέον ανεπαρκές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του συνόλου των μαθητών του 46ου Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε τμήματα των 30 μαθητών.
Οι μαθητές του 57ου Νηπιαγωγείου κάνουν μάθημα σε μισθωμένες και ακατάλληλες αίθουσες. Είχε δρομολογηθεί η ανέγερση νέου κτηρίου σε διπλανό από το Δημοτικό Σχολείο οικόπεδο, το οποίο είχε μάλιστα χαρακτηριστεί κατάλληλο για σχολική χρήση, και μέρος του θα αποτελούσε επέκταση του 46ου Δημοτικού. Ωστόσο, τα κονδύλια που αποδόθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για τη σχολική στέγη έχουν κυμανθεί τα τελευταία χρόνια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις κτιριακές ανάγκες του Νομού, με αποτέλεσμα να μην έχει επιτευχθεί η μέχρι σήμερα αξιοποίησή του.
Επειδή επίκειται ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου του 57ου Νηπιαγωγείου καθώς οι ιδιοκτήτες του θα καταφύγουν στα δικαστήρια, με σκοπό την άμεση αξιοποίηση της περιουσίας τους.
Επειδή οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν για τα παιδιά τους ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αναγκαία επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την κατασκευή του νέου κτηρίου του 57ου Νηπιαγωγείου, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης του συνόλου των μαθητών τόσο του 46ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και του 57ου Νηπιαγωγείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ