Σε απόγνωση δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου λόγω υπέρογκων χρεών κυπριακού τουριστικού οργανισμού

Αριθμός πρωτ: 10970
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Σε απόγνωση δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου λόγω υπέρογκων χρεών κυπριακού τουριστικού οργανισμού.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ζητούν δεκάδες ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί λύση στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, μετά τη χρεοκοπία τουριστικού οργανισμού της Κύπρου και τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ που άφησε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης.
Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χρέη του κυπριακού τουριστικού οργανισμού, που προσφάτως άλλαξε ιδιοκτησία, για υπηρεσίες που προσέφεραν τα ξενοδοχεία της Κρήτης το προηγούμενο καλοκαίρι, ανέρχονται στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα διοίκησή του αποφάσισε να αποσύρει το 50% των τουριστικών πακέτων που είχε κλείσει στη μεγαλόνησο, με αποτέλεσμα η φετινή περίοδος να τινάζεται στον αέρα για δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις.
Επειδή οι ξενοδοχειακές αυτές επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Επειδή η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι τεράστια και το Υπουργείο επιβάλλεται να αναλάβει δράση προκειμένου να μην χάσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης τα χρήματά τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις και να μην χάσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης τα χρήματά τους, λόγω της χρεοκοπίας και της αλλαγής διοίκησης του κυπριακού τουριστικού οργανισμού, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι τοπικές επιχειρήσεις το περασμένο καλοκαίρι και οι οποίες, εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης