Φράγμα Αναποδάρη στο Δήμο Αρκαλοχωρίου

Αριθμός πρωτ: 9122
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Φράγμα Αναποδάρη στο Δήμο Αρκαλοχωρίου

Ο Δήμος Αρκαλοχωρίου έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μια πλούσια εμπειρία εξαιτίας της κατασκευής των φραγμάτων Παρτίρων και Αμουργελών τα οποία έχουν εξυπηρετήσει τα μέγιστα τις περιοχές που καλύπτουν αλλά έχει προβεί και στην αποκατάσταση των ζημιών του φράγματος Καραβάδου, το οποίο είχε κατασκευάσει το Υπουργείο Γεωργίας, αλλά παρουσίαζε μεγάλη διαρροή.
Η εμπειρία αυτή συνδέεται άμεσα με το κόστος κατασκευής των φραγμάτων, το οποίο ήταν αισθητά μειωμένο σε σχέση με ίδιες κατασκευές από άλλους φορείς.
Ο Δήμος επιθυμεί να καλύψει ακόμη τις αρδευτικές ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής κοντά στον ποταμό Αναποδάρη και συγκεκριμένα τις περιοχές των Διαμερισμάτων Γαρίπας, Καστελλιανών και Δεματίου που μένουν ακάλυπτες από νερό, παρόλο που ο ποταμός Αναποδάρης με τον οποίο γειτνιάζουν μεταφέρει τεράστιες ποσότητες νερού στη θάλασσα.
Η εμπειρία του Δήμου αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για την κατασκευή και του φράγματος Αναποδάρη με ανταγωνιστικό κόστος, με την προϋπόθεση να υπάρξει η χρηματοδότηση της πολιτείας για το συγκεκριμένο φράγμα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά το Δήμο Αρκαλοχωρίου για να προχωρήσει στην κατασκευή του φράγματος Αναποδάρη προκειμένου να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα άρδευσης της περιοχής που θα εξυπηρετήσει, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα ερημοποίησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης