Αριθμός πρωτ: 7674
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαδημοτικός δρόμος Σταβγιές-Βαγιωνιά

Στον κάμπο της Μεσαράς στο Νομό Ηρακλείου, ο δρόμος Σταβγιές- Βαγιωνιά, που συνδέει στην πράξη όχι μόνο δύο οικισμούς αλλά εξυπηρετεί την εύκολη πρόσβαση στην πάνω Μεσαρά, εξακολουθεί να είναι σε άσχημη κατάσταση και να δυσκολεύει τη γρήγορη πρόσβαση στο νότιο τμήμα του κάμπου.
Για το δρόμο αυτό έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων Κόφινα και Γόρτυνας και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που αφορά το τμήμα που ανήκει στο Δήμο Κόφινα.
Το μήκος του δρόμου είναι περίπου 4 χλμ. και μετά την ασφαλτόστρωσή του, θα συμβάλει ουσιαστικά στη αναβάθμιση όλης της περιοχής.
Οι Δήμοι, εξαιτίας των περιορισμένων πόρων που διαθέτουν, αδυνατούν να ολοκληρώσουν το δρόμο, ο οποίος όμως θα συμβάλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Οι κάτοικοι της περιοχής αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του δρόμου και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση του έργου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου ή τους Δήμους Κόφινα και Γόρτυνας, προκειμένου να κατασκευαστούν τα αναγκαία τεχνικά έργα και να ασφαλτοστρωθεί το τμήμα που συνδέει όχι μόνο τους δύο οικισμούς, αλλά γενικότερα την πάνω Μεσαρά, έργο που θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης