Τα αιτήματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας της Κρήτης, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον Υπ. Υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης.

Αριθμός πρωτ: 74
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Αιτήματα εργαζομένων στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας της Κρήτης.

Με την απεργία που κήρυξε για τις 3 και 4 Οκτωβρίου το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο των Εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας, επιδιώκει την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι-μέλη του.
Όπως τονίζεται, σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούνται 141 Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Γραφεία Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.
Παρά την αδιαμφισβήτητη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, με δεδομένο ότι εξυπηρετούν πολλές χιλιάδες άτομα και απασχολούν 565 εργαζομένους, η πολιτεία δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή.
Έτσι, η πλειονότητα των εργαζομένων δεν έχει πληρωθεί για χρονικό διάστημα 3 έως και 8 μηνών, ενώ η λήξη των χρηματοδοτήσεων τον Ιούλιο του 2007 δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον των Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας.
Τα αιτήματα που προβάλλονται αφορούν τη θέσπιση του αναγκαίου κανονιστικού-χρηματοδοτικού και νομικού πλαισίου για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων, αλλά και την επίλυση του προβλήματος καθυστέρησης των δεδουλευμένων.
Επιπρόσθετα, ζητείται να διατηρηθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες δομές, στις οποίες έχουν αποκτήσει προϋπηρεσία και εμπειρία, καθώς και να ενταχθούν σε οργανικές θέσεις με την προοπτική βεβαίως της δημιουργίας μόνιμων δομών Κοινωνικής Φροντίδας στους ΟΤΑ, που θα χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.
Επειδή η Κυβέρνηση μέχρι τώρα αδιαφορεί γα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας.
Επειδή τα αιτήματα των εργαζομένων στα Προγράμματα είναι απολύτως δίκαια και πρέπει η Κυβέρνηση να ενδιαφερθεί για την ικανοποίησή τους, δημιουργώντας μόνιμες δομές στους ΟΤΑ και εξασφαλίζοντας τη σταθερή χρηματοδότησή τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας της Κρήτης, δημιουργώντας μόνιμες δομές στους ΟΤΑ και διασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή τους και τη στελέχωσή τους με το προσωπικό που ήδη εργάζεται σε αυτά.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)