Αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΑΠ στις Αρχάνες

Αριθμός πρωτ: 10355
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/2/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΑΠ στις Αρχάνες.

Όπως είναι γνωστό, στις Αρχάνες του νομού Ηρακλείου λειτουργεί, εδώ και αρκετά χρόνια, εκπαιδευτικό κέντρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες φοιτητές από όλη την Κρήτη για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων προσβλέπει σε μία αγαστή συνεργασία με το ΕΑΠ, προς όφελος τόσο των Κρητών φοιτητών όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Κέντρου των Αρχανών σε Παράρτημα του ΕΑΠ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι φοιτητές των μεταπτυχιακών κυρίως προγραμμάτων, να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις ανάγκες των σπουδών τους, και να επιβαρύνονται έτσι με επιπλέον κόστος.
Επειδή, η λειτουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΑΠ στις Αρχάνες, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή αλλά και όλη την Κρήτη.
Επειδή, είναι ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής για ισχυροποίηση του ΕΑΠ στις Αρχάνες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα με κύκλους ανοικτών σεμιναρίων προκειμένου και η τοπική κοινωνία να αποκτήσει πρόσβαση στην επιστημονική γνώση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε μαζί και με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία να εκδόσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προκειμένου να αναβαθμιστεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο στις Αρχάνες του νομού Ηρακλείου σε Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και να βελτιωθούν με αυτό τον τρόπο οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Κρήτες φοιτητές που φιλοξενεί, αλλά και να αξιοποιηθεί η παρουσία του στην περιοχή προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ