Ο Βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση συμβάσεων υπέρ νομικών προσώπων και λοιπές διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση συμβάσεων υπέρ νομικών προσώπων και λοιπές διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Στρατάκης αναφέρθηκε τόσο σε επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου αναφορικά με τις δωρεές και τα κληροδοτήματα, όσο και στην κατάργηση των ΔΥΠΕ, ενώ έκανε λόγο και για την ύπαρξη κρυφής ατζέντας του Υπουργείου, η οποί α τελικά δεν θα συμβάλλει στην μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας αλλά στην απορρύθμισή του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα κεφάλαια του νομοσχεδίου σχετικά με κληροδοτήματα και δωρεές, ο κ. Στρατάκης επισήμανε την πρόθεση του Υπουργείου να κατοχυρώνει πλήρως το δωρητή ενώ το δημόσιο να είναι πάντα σε μια συνεχή υποχρέωση. «Πρέπει να προσέχουμε εκείνες τις δωρεές που δημιουργούν πολύ περισσότερες δεσμεύσεις το δημόσιο από το ενδεχόμενο όφελος που μπορεί να έχει γενικότερα η ελληνική κοινωνία», τόνισε ενδεικτικά ενώ υπογράμμισε πως «σημασία έχει να μην υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο».

Ο κ. Στρατάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη οράματος και σχέδιο διάλυσης και στο χώρο της Υγείας με την ουσιαστική κατάργηση ορισμένων ΔΥΠΕ χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψιν το προσωπικό των συγκεκριμένων υπηρεσιών ενώ παράλληλα τους αφαιρείται και η δυνατότητα να επιλέξουν τη νέα θέση που θέλουν να υπηρετήσουν.
Ένα μεγάλο θέμα σε εκκρεμότητα που αναφέρθηκε είναι και εκείνο των υπερωριών των νοσοκομειακών γιατρών για το οποίο η Κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει καμία πρόθεση επίλυσής του με εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων αλλά αντίθετα μετατίθεται στο μέλλον, ώστε να κερδίσει χρόνο και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
«Ο στόχος που προκύπτει μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ένας: Το πώς θα διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα»